Новини
АКТУАЛЬНО

У Хмельницькому до кінця карантину закривають кладовища та змінюють режим перевезень у транспорті

Від завтрашнього дня доступ на міські цвинтарі буде обмежений, а в тролейбусах можна буде їздити у визначені години.

Раніше повідомлялося, що кладовища у Хмельницькому будуть закриті у поминальні дні – 25 та 26 квітня, аби уникнути масового скупчення людей та не наражати містян на небезпеку зараження. У ці дні патрулювати територію поблизу кладовищ мали працівники поліції, нацгвардійці та представники муніципальної дружини. Поминальні дні, за рекомендацією синодів УГКЦ та ПЦУ, було вирішено перенести на 6 червня.

Проте, як повідомляють у прес-службі Хмельницької міської ради, сьогодні прийняте інше рішення – кладовища будуть закриті від 24 квітня і до кінця карантину. Наразі цією датою визначене 11 травня. Проте, якщо ситуація з поширенням COVID-19 не покращиться, карантин в Україні може бути продовжений на довший термін.

Мешканців Хмельницького просять з розумінням поставитися до ситуації, дотримуватися карантину та не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Нагадаємо, у Хмельницькому наразі є 15 кладовищ, більшість з яких не мають повноцінної огорожі по периметру.

Крім того, від завтра у Хмельницькому відбудуться зміни у режимі перевезень пасажирів громадським транспортом. В період з 6.00 до 10.00 та з 16.00 до 19.00 право на проїзд у тролейбусах матимуть лише  пасажири зі спецквитками.

На сьогодні у Хмельницькому видано близько 24 тисяч таких квитків для працівників установ, які належать до критичної інфраструктури міста. До них прирівнюють також донорів крові, які можуть користуватися транспортом на підставі посвідчення або відповідної довідки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter