Новини
Культура

Як хмельницькі рокери розривали байкер-фест

31 липня на Черкащині розпочався 8-й байкерський фестиваль «Дорога на Січ», на який вдалось потрапити не тільки гурту «STANZA», але й нашим кореспондентам.

Абсолютно брутальний байкерський фестиваль, насичений не тільки романтикою життя швидкісних підкорювачів шляхів, але й подієвою складовою, охопив три дні.

З 31 липня по 2 серпня понад півтори тисячі байкерів оселились у козацькій фортеці “Дахнівська Січ” неподалік Черкас.

Вже в восьме мото-громаду зібрав в одному місці  фестиваль “Дорога на Січ”.

Один з наймасштабніших тематичних фестів не тільки запропонував традиційні байкерські «покатушки» та презентацію їхніх металевих коней, а й насичену й різнобічну культурну програму.

Так, спортивні змагання, пляжні конкурси, розваги на воді, а також «Еротична мийка машин» відбувались у першій половині фестивальних днів.

Післяобідня програма ж була насичена не тільки буйством наїдкових пропозицій від численнях крафтових яток, а й музичними делікатесами.

До музичного меню фесту потрапили такі українські гурти, як «Гражданин топинамбур», «Нумер 482», «Fly delorean band», культові «Green Grey» та багато інших.

Крім того, кожний фестивальний день закінчувався запальним Music&Dance Show.

Але головним предметом гордості за наше місто і його роково-культурну складову став успіх хмельницьких рокерів – гурту «STANZA».

«Традиційним» супроводом виступу «станзистів», ще з фесту «Rock&Bug», став рясний дощ.

Проте енергетика хлопців й справжній роковий саунд заспокоїли природу.

Тож фестивальна публіка, рухаючись під перевірені смаком 12 хітів «STANZA», висохла від дощу миттєво !

«Спровоковані» вдячними фестивальниками, гуртівці з задоволенням вийшли на “біс”.

І, судячи з відгуків мото-громади, пісня «JUMP» залишиться в серцях учасників до наступного фестивалю.

Запальний виступ колег відзначив і соліст «Green Grey» Дізель, який подякував музикантам за справжні емоції та незабутній звук.

Як зазначив соліст гурту «STANZA» Андрій Журба, фестиваль повернув гуртівцям неповторне відчуття щирого, емоційного відгуку глядача:

«Ми надзвичайно раді, що потрапили на цей байкерський фест. Адже і я, і хлопці дуже скучили на фестивальними сценами та атмосферою, якою ти наповнюєшся тільки на літніх фестивалях. Публіка «Дороги на Січ» дуже емоційна та активна. Ми вдячні фестивальникам за відгук на нашу музику і з нетерпінням чекаємо на наступні події, на яких ми зможемо представити краще з суто хмельницького року!»

Тож і на Черкащині тепер знають, що Хмельниччина – справжній рокерський край!

Автор: Ольга Нікітіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter