Новини
Полонська міська

У Полонному депутати знову зірвали сесію

Так стверджує очільник Полонської громади, який назвав «верхом цинізму» поведінку міських обранців. За його словами, це вже не перша сесія, яку депутати зривають з тих або інших причин. Через це громада 5 місяців живе без виконкому, старост та заступників міського голови. Крім того, не приймається низка важливих для громади рішень.

На своїй сторінці у Фейсбук Франц Скримський, міський голова Полонного, учора, 28 квітня, увечері опублікував допис, в якому розповів про те, чому не відбулася чергова сесія міської ради. Та зазначив, що попередня, позачергова сесія, також була зірвана.

Якщо на минулих сесіях у т. з. “коаліції”  просто не вистачало 1  голосу для прийняття рішень через хворобу секретаря. І вони тупо навіть не приходили до сесійної зали! То сьогодні причина – “червона зона, депутати бояться Covid!” Зірвавши вже вкотре таке важливе для громади сесійне засідання, тут же звинуватили мене у цьому!!!! Верх цинізму!написав Франц Скримський.

За словами очільника громади, міські обранці систематично порушують свої депутатські обов’язки, через що громада «5 місяців живе без виконкому, без заступників, старост…  без жодної конструктивної ініціативи, проекту, пропозиції».

Але, думаю, їх намагання марні. Хоч вони і “поклялися” один одному виконати свої домовленості: комусь посади, комусь дорогу у виконком, комусь якісь інші вигоди.  Через ці “клятви” і завели усю громаду в такий стан, – зазначив Франц Скримський.

Нагадаємо, подібні ситуації у Полонному стаються вже не вперше. Наприкінці минулого року на сесію міської ради з 26 депутатів з’явилося лише 12. Тож мешканці громади вдалися до кардинальних дій – перекрили декілька шляхів міста, аби змусити міських обранців себе почути та нагадати про їхні обов’язки. За тиждень після цього мала би відбутися ще одна, позачергова сесія, на якій обранці повинні були проголосувати за виконком, бюджет та старост. Проте, судячи з допису міського голови, так цього і не зробили.

Всього у Полонській міській раді 26 депутати:

  • «ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ» – 3
  • ВО «БАТЬКІВЩИНА» – 3
  • «ЗА МАЙБУТНЄ» – 3
  • «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» – 2
  • ВО «СВОБОДА» – 2
  • «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» – 2
  • РАДИКАЛЬНА ПАРТІЯ ОЛЕГА ЛЯШКА – 2
  • «СЛУГА НАРОДУ» – 3
  • «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» – 6

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook