Новини
Економіка

Хмельницькі депутати переділили бюджет, аби розрахуватися з підрядниками

На позачерговій сесії міської ради внесли низку змін у головний фінансовий документ Хмельницького на поточний рік.

400 тисяч гривень виділили із міського бюджету на закупівлю дезінфікуючих засобів. У цю суму не входить придбання масок – ними своїх дітей батьки забезпечуватимуть самі.

Рішення про виділення коштів прийняли під час позачергової, 44 сесії. Першим на порядку денному стояло питання про внесення змін до бюджету міста на 2020 рік.

Основні зміни спричинені, в першу чергу, тим, що нам виділили додаткові трансферти з державного бюджету. Зокрема це освітня субвенція – 8,7 мільйона гривень та 7,7 мільйона гривень – на придбання житла учасникам АТО, – розповів начальник фінансового управління ХМР Сергій Ямчук.  

Окрім державних субвенцій, депутати перерозподілили кошти по деяких головних розпорядниках, як от департаменту освіти, управлінню охорони здоров’я, виконкому та управлінню праці і соцзахисту.

Ключові моменти – це повний розрахунок з підрядником, який завершив будівництво дитячого садочка на Шостаковича, 28. Садочок готовий на 100%. Ми наразі чекаємо дозвільних документів на введення в експлуатацію і плануємо на початку вересня відкрити. Аналогічно – по вулиці Січових Стрільців на 99% дорога завершена. Ми повністю побачили кошти, щоб повністю розрахуватися з підрядником, і плануємо найближчим часом її також ввести в експлуатацію і відкрити для мешканців Озерної та для всіх хмельничан, – прокоментував Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Ще одне рішення, яке вимагало позачергового скликання сесії – це погодження умов кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) задля того, щоб у подальшому реалізувати у Хмельницькому проект модернізації інфраструктури твердих побутових відходів.

Ми це рішення мали ухвалити до 2 вересня, тому що цього дня відбувається рада директорів ЄБРР у Лондоні і вона вже поставить крапку в погоджені нам кредиту для будівництва сміттєпереробного  комплексу і впорядкування діючого сміттєзвалища, – зазначив Олександр Симчишин.

Очільник міста каже: він впевнений, що рішення буде позитивним і воно стане важливим для Хмельницького кроком.

Серед решти питань, які підтримали депутатами, – затвердження положення про геоінформаційну систему міської ради та створення центру професійного розвитку педагогічних працівників. Також обранці розглянули низку клопотань від жителів Хмельницького та ініціативу окремих депутатів щодо заборони грального бізнесу на території міста.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter