Новини
Суспільство

Хмельницький міський голова випередив голову ОДА у рейтингу впливовості

До 20 найвпливовіших осіб, уродженців Хмельниччини, незалежно від місця нинішнього проживання, увійшли 16 чоловіків та 4 жінки. Перелік складений експертами Національної рейтингової платформи, серед яких професіонали у галузі політології, соціології, економіки, юриспруденції та медіа. У трійку лідерів у Хмельницькому регіоні потрапили керівник МВС України, підприємець-меценат та колишній кандидат у президенти.

У рейтингу є вихідці з Хмельниччини – представники законодавчої та виконавчої влад, місцевого самоврядування, бізнесу, правоохоронної та силової структур, охорони здоров’я, спорту та медіа.

Тож 20 найвпливовіших персон у Хмельницькому регіоні виглядає так.

На першій сходинці рейтингу – міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, якого призначили на цю посаду в середині липня поточного року. Кандидат юридичних наук, в минулому – викладач Хмельницького університету управління та права, юрист низки компаній. Перед тим, як обійняти посаду в Уряді, був нардепом і головою Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності. Свого часу був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, який зараз є його радником у МВС.

На другому місці – один із найбагатших бізнесменів України, чий статок разом із дружиною Галиною складає 1,7 млрд доларів, нинішній нардеп від ПП «За майбутнє», власник мереж гіпермаркетів «Епіцентр» Олександр Герега. Нагадаємо, нещодавно у Городку, де народився нардеп і бізнесмен, відкрили новий IQ-офіс, в будівництво якого вкладено загалом 350 мільйонів інвестицій.

На третій сходинці рейтингу – екскандидат у президенти України та нинішній народний депутат від ПП «За майбутнє» Віктор Бондар. Як повідомляють укладачі рейтингу, наразі нардеп розлучений та виховує чотирьох дітей. У політиці – з 2000-х років. До цього працював юридичним радником великих підприємств.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин – на четвертій сходинці. На своїй посаді очільника міста, а тепер – Хмельницької міської територіальної громади – шостий рік. Тож, напевно, не дивно, що у цьому рейтингу він випередив голову Хмельницької ОДА, який, попри невеликий термін перебування на своїй посаді, все ж таки “дихає в потилицю” міському голові.

Отож голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій – на п’ятій сходинці рейтингу. До того, як сісти в крісло очільника області, займався підприємницькою діяльністю – транспортним та ресторанним бізнесом, логістикою. Згідно з декларацією за 2019 рік має дві квартири та будинок у Польщі, де колись тимчасово проживав, закінчив економічну школу та працював юрисконсультом.

На шостій сходинці рейтингу – бізнесмен Валерій Кольфогер, власник ТОВ «Чорногори», ТОВ «Монарх», голова БО «Фонд родини Кольгофер». В минулому – очільник Летичівської та Хмельницької райдержадміністрацій.

Із фірмою «Укрбудінвест К», що належала подружжю Кольгоферам, пов’язані найрезонансніші угоди купівлі-продажу комунального майна у Хмельницькому, які супроводжувалися інформаційними скандалами, – зазначають укладачі рейтингу.

На сьомій сходинці – очільник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник. Свою трудову діяльність розпочав у 2002 році з посади помічника прокурора Деражнянського району Хмельницької області.

Керівник ГУНП у Хмельницькій області Руслан Герасимчук – на восьмому місці. За час професійної діяльності в органах внутрішніх справ полковник Герасимчук пройшов шлях від оперуповноваженого райвідділу до начальника ГУНП в Хмельницькій області.

Народний депутат України, громадський діяч та публіцист, експерт з питань інформаційного розвитку Олексій Жмеренецький – на дев’ятому місці. Нардеп має два ступені магістра з відзнакою. У червні цього року поставив свій підпис під постановою про звільнення Авакова з посту міністра внутрішніх справ.

Закриває першу десятку найвпливовіших осіб Хмельницького регіону голова управління СБУ в Хмельницькій області Тарас Цюцюра. У Службі безпеки України – з 1997 року, має досвід оперативної та управлінської роботи. До цього обіймав посаду першого заступника УСБУ у Волинській області.

На 11 місці рейтингу – депутат Хмельницької облради, гендиректор ТОВ науково-виробничої агрофірми «Перлина Поділля», бізнесмен Петро Іващук. За ним на 12 місці – головна лікарка Хмельницької інфекційної лікарні Оксана Піддубна. Очолюваний нею медичний заклад взяв на себе головний удар з початком поширення COVID-19 на теренах області.

Слідом за лікаркою, на 13 місці – голова Хмельницької облради Віолета Лабазюк, призначення якої на посаду не обійшлося без скандалів та судових слухань.

На 14 сходинці рейтингу вже колишній ректор Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олег Шинкарук, який наразі є заступником Хмельницького міського голови. На цій посаді він змінив Романа Примуша, котрого в середині грудня було призначено заступником керівника ДСНС України.

Хмельницька легкоатлетка, яка спеціалізується у стрибках у довжину, чемпіонка Європи-2021, Марина Бех-Романчук. На Олімпіаді в Токіо хмельничанка, нагадаємо, посіла 5 місце, стрибнувши у довжину на 6,88 сантиметра.

Депутат Хмельницької міськради, директор державної бюджетної установи «Хмельницький науково-виробничий центр з інвестицій та розвитку» Богдан Міхняк – на 16 місці у рейтингу впливовості.

На 17 місці рейтингу – депутат Хмельницької районної ради VIII скликання Ігор Мельничук. За ним, на 18 місці, Ігор Ялоха, який після перемоги на позачергових місцевих виборах наразі обіймає посаду Смотрицького селищного голови.

Закривають ТОП-20 рейтингу впливовості відома телеведуча, актриса та блогерка Леся Нікітюк (19 місце) та нардеп, члена Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Юрій Заславський (20 місце).

ДОВІДКА: Рейтинг «Еліта України» є масштабним некомерційним експертним дослідженням, яке одночасно відбувається у всіх областях країни та складається з двох етапів. У рейтинг включені впливові люди з самих різних сфер життя — з бізнесу, політики, влади, громадської діяльності, релігії, культури, спорту, науки та освіти, охорони здоров’я та медіа. До проєкту долучені 200 міжнародних, національних і регіональних експертів – фахівців у галузі політології, соціології, економіки, юриспруденції та медіа.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook