Новини
Інфраструктура

Ремонти, дороги, тролейбуси: як відпрацювала сфера інфраструктури Хмельницького за рік (ПІДСУМКИ)

Протягом року у Хмельницькому збудували нову вулицю, відремонтували понад сотню доріг, взялися облаштовувати головну зону відпочинку для молоді та потурбувалися про маломобільних мешканців одного з будинків в центрі міста.

У 2021 році у Хмельницькому запрацювали нові правила проїзду в тролейбусах. Тепер діє лише безготівкова оплата.

Оновити парк Електротрансу дозволить підписання кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку. Це перший крок у закупівлі 50 нових тролейбусів для міста.

У Хмельницькому запрацювала інспекція з паркування. Повідомлення про порушення і суму штрафу залишають на лобовому склі машин.

У місті взялися і за облаштування платних парковок.

У парку імені Чекмана оновили колесо огляду. Атракціон зможе прийняти перших відвідувачів все після завершення благоустрою території.

Також взялися і за облаштування Молодіжного парку. Стартували з головної пішохідної доріжки, освітлення та фундаменту для скейт-парку.

Хмельницький аеропорт готують до вантажних авіваперевезень. На летовище придбали сучасний інтроскоп та відремонтували злітно-посадкову смугу.

Перший у місті вуличний підйомник для маломобільних груп населення встановили біля багатоповерхівки на вулиці Проскурівській, 16. Він замінив пандуси.

У 2021 почали оновлювати торговельний центр «Дитячий світ». На центральному вході вже встановили сучасні двері, збудували сходи та пандус.

Протягом року у Хмельницькому оновлювали зупинки громадського транспорту, створювали заїзні кишені. Капітально відремонтували 19 провулків та доріг. Серед таких об’єктів – вулиця Козацька.

Поточного ремонту зазнали 50 вулиць у селах громади і 114 – у Хмельницькому. Зокрема, поточним методом відремонтували частину Кам’янецької і ще дві вулиці.

Подією року у владі міста називають зведення абсолютно нової дороги – вулиці Мельникова. Цьогоріч завершилося будівництво першої черги. Загалом протяжність дороги складе понад кілометр. Вона сполучатиме Старокостянтинівське шосе та вулицю Трудову. Щоправда, хмельничани, які мешкають поруч з цією вулицею вже мали (або досі мають) з нею трохи проблем – від мігруючих смітників до зіпсованих клумб, на яких паркують свої автомобілі містяни.

Вулиця Мельникова має розвантажити рух у мікрорайоні Виставка. Будівництво цієї дороги спроєктовано у кілька черг. Наразі завершена перша. Продовжать будівництво у 2023 році. Загальна вартість будівництва складає 65 мільйонів гривень. Після завершення усіх черг сюди можуть пустити громадський транспорт.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook