Новини
Суспільство

Ще одну камеру у Хмельницькому СІЗО відремонтували відповідно до міжнародних стандартів

Пів десятка камер у Хмельницькому слідчому ізоляторі відремонтували відповідно до вимог міжнародних стандартів. Наразі місце утримання ще 8 ув’язнених стало більш комфортним, наскільки це можливо в пенітенціарній установі, та забезпечує дотримання їхніх прав.

Як повідомили у державній установі, ремонт у камерах СІЗО проводять в рамках Стратегії реформування пенітенціарної системи України на період до 2026 року. Сприяє в ремонті місць утримання в’язнів Хмельницька міська рада.

Новий вигляд матиме камера №36, розрахована на утримання 8 осіб. У камері відгородили санвузол, аби забезпечити вимоги приватності, встановили нову сантехніку, замінили стару електромережу на нову з подальшим монтажем сучасного Led-освітлення, відремонтували підлогу, встановили металопластикові вікна, пофарбували стіни та стелі у світлі кольори за встановленим єдиним, для УВП та СІЗО, дизайн-кодом.

Також з метою забезпечення права засуджених і осіб, взятих під варту, на належний рівень природнього освітлення, яке дозволяло б вільно читати і писати, в цій камері зменшено рівень заґратованості вікон,додали у ДУ “Хмельницький слідчий ізолятор”.

Також традиційно показали, як виглядала камера до ремонту, та як вона виглядає після.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook