Новини
Бізнес

Як вибрати асенізатор: особливості, варіанти, де купити у Києві?

Заходи з відкачування, перероблення та утилізації відходів, а також очищення стоків називаються асенізацією. Подібні технології сьогодні використовують як на промислових підприємствах, так і на приватних об’єктах. При переповненні місткості септика, чи вигрібної ями, власники нерухомості викликають машину асенізаторів. Ця ж техніка дозволяє розв’язувати проблеми під час розливу нечистот, або затоплення підвалів. Асенізаторська машина (асенізатор, вакуумна машина) є практично в будь-якому комунальному господарстві.

Як працює асенізаторська машина?

Асенізаторський автомобіль призначений для викачування рідини, нечистот. Вакуумний насос створює розрядження в ямі та викачує стоки. Швидкість відкачування асенізаторської машини залежить від продуктивності насоса та наповненості цистерни. Чим менше місця залишається у резервуарі, тим повільніше працює насос. Герметична цистерна закривається кришкою. У ній можна перевозити стоки до місця утилізації. 

Насос же працює автоматично. Діяльність асенізатора виглядає наступним чином:

  • автомобіль під’їжджає до місця збирання відходів на відстань не менше ніж 15 метрів;
  • оператор готує техніку, розгортає шланг, простягає його до ями;
  • один кінець шланга опускають у яму, а другий відправляють у цистерну;
  • оператор запускає двигун, підключає насос;
  • після заповнення цистерни насос вимикається;
  • оператор вивозить нечистоти у машині на спеціально відведені полігони.

Якщо довжини шланга недостатньо, оператор може наростити. Асенізатор відкачує нечистоти від десяти хвилин до пів години. Є необхідність асенізатор купити в Києві та в усіх великих містах для збереження екології та перероблення відходів.

Види асенізаторських машин

Асенізаторські машини обладнані шлангом, вакуумним насосом, резервуаром для стоків, трубопроводом, яким течуть стоки, а також запобіжником. Запобіжник необхідний для автоматичного вимкнення насоса під час заповнення цистерни. У деяких видах асенізаторських автомобілів стоять дві цистерни. Одна призначена для стоків, а друга для чистої води. Асенізатори відрізняються наступними характеристиками:

  • об’єм цистерни може становити від 3 до 15 кубометрів;
  • у кожного автомобіля своя швидкість викачування стоків, потужність насоса, глибина відкачування;
  • розміри пилососа впливають на сферу застосування;
  • у кожного автомобіля своя прохідність, марка шасі.

Для зручності використання деякі автомобілі оснащені додатково панеллю керування, що відповідає за роботу насоса. Панель знаходиться в кабіні оператора, що дозволяє керувати технікою, не залишаючи машини. За один раз асенізатор може вивезти в середньому 4 кубометри нечистот. Щоб підібрати вид асенізаторської машини для об’єкта, оператору потрібно знати обсяг вигрібної ями, тип септика, а також в яких умовах працюватиме техніка.

Значення асенізації дуже велике. Процедура дозволяє досягти кількох цілей:

  1. Захист навколишнього середовища. При переповненні септиків, або ям навколишній ґрунт і вода можуть бути отруєні. Це спричиняє великі штрафи з боку органів екологічного нагляду.
  2. Недопущення появи осередків захворювань. Розлив нечистот може призвести до спалахів таких небезпечних хвороб, як дизентерія.
  3. Усунення неприємного запаху. Він виникає при переповненні місткості для збирання нечистот.
  4. Захист обладнання від пошкодження. Якщо на об’єкті встановлені насоси, фільтри та інші види техніки, великий ризик, що стоки призведуть до засмічення та виведення техніки з ладу.

Щоб проблем із нечистотами не було, послугу потрібно замовляти регулярно. Залежно від розмірів резервуара для ЗПВ й кількості осіб, які ним користуються, можна розрахувати час заповнення та скласти приблизний графік візитів фахівців. Гарний варіант купити асенізатор в Києві від АВТЕК за вигідною ціною. Послуга асенізації є прибутковим способом заробітку. Головне — знайти якісний транспорт.

Основні характеристики обладнання для асенізації

Для кожної машини вказуються габарити, максимальна вантажопідйомність, вид палива, потужність двигуна. Серед інших важливих параметрів:

  • максимальний внутрішній об’єм цистерни;
  • гранична глибина ями;
  • ефективність насоса;
  • час, необхідний для повного накачування збірної ємності;
  • споряджена маса;
  • розрідженість усередині резервуару для стоків.

Для ефективної роботи асенізаторам краще мати кілька машин. Це дозволить вибирати найбільш зручний та виправданий за витратами на виїзд транспорт для кожного конкретного замовлення.


Реклама
Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook