Новини
Кримінал

Настоятеля храму, який підтримував війну проти України, викрили на Хмельниччині

У Службі безпеки України повідомили про викриття підривної діяльності, яку від початку повномасштабного вторгнення провадив один зі священників УПЦ (МП) серед своєї пастви, підтримуючи війну проти України та розпалюючи релігійну ненависть. За це йому загрожує до 5 років ув’язнення.

Йдеться про настоятеля одного з храмів Шепетівської єпархії УПЦ (МП), який після початку російської агресії на літургіях вихваляв президент РФ Путіна, у війні звинувачував українську владу, поширював російські фейки про війну у забороненій соцмережі та ображав парафіян інших релігійних громад.

Як зазначають у Службі безпеки України, таким чином священник намагався розхитати ситуацію серед ввірених йому парафіян громади та в регіоні загалом. За виявленими фактами підривної діяльності настоятеля було ініційовано експертизу, яка підтвердила злочинні дії клірика.

Настоятелю храму оголосили підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками, а також у виправдовуванні, визнання правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників.

Розслідування триває.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook